Состанок со заменик Амбасадорот г-дин Луциен Аегертер

Потребата од квалификувани работници е постојана, а особено нагласена и со заминувањето на работници од земјава во други европски земји. Затоа тежнееме кон усогласување на проблемите во приватниот сектор односно кај занаетчиите. Во просториите на Амбасадата на Р. Швајцарија во […]

Изборно собрание

Занаетчиска комора на Република СевернаМакедонија (ЗКРСМ) денеска го одржа Изборно собрание, на кое за нов претседател на Комората беше избран Агрон Фазлији.Ова за г-дин Фазлији е втор мандат, односно уште нови четри години борба за добробит на занаетчиите.Меѓу останатите, избрани […]

За занаетчиските дејности кои се регистрирани како пекари

Почитувани, должен сум да се обратам до јавноста и до сите членки на ЗКРСМ бидејќи деновиве се одива дебата за цената на лебот односно пекарските услуги. За разлика од големите производители, сите занаетчиските дејности који се регистрирани во нашиот регистар […]

Имаме визија

Имаме визија, предизвиците од 2023 година, да ги претвориме во можности во европски проекти за подобра соработка помеѓу занаетчиските комори од Р.С. Македонија и Р. Косово за подобар квалитет и афирмација на занаетчите, за нови странски и домашни директни инвестиции, […]

ЗКРСМ беше во посета во Албанија кај претседателот на Занаетчиска комора на Република Албанија

Денеска (16.03.2021) претседателот на Занаетчиска комора на Република Северна Македонија господинот Агрон Фазлији заедно со директорот на Бизнис Конфедерација на Македонија господинот Миле Бошков беа во работна посета во главниот град на Албанија – Тирана. Тие остварија средба со Занаетчиска […]

Работна посета на ЗКРСМ во Косово – кај Амбасадорката на РСМ во Косово г-ѓа Јусуфи во Приштина и Здружението Еснаф во Призрен

Денеска, Претседателот на ЗКРСМ господин Агрон Фазлији заедно со стручната служба беше во работна посета на Косово кај амбасадорката на Република Северна Македонија во Косово госпоѓа Шпреса Јусуфи во Приштина и кај Здружението Еснаф од Призрен чиј што претседател е […]

Поддршка за хуманитарна акција во Струмица од страна на ЗКРСМ

ЗКРСМ на чело со Претседателот господинот Агрон Фазлији реши да даде поддршка за хуманиот гест на групата фризерки и козметичарки од Струмица кои водени од мотото “Сите заедно можеме многу” кои организираа хуманитарна акција на 23 и 24 февруари за […]

Занаетчиска комора на РСМ потпиша Меморандум за соработка со Сојуз на стопански комори на Македонија

Денеска, Претседателот на Занаетчиска комора на Република Северна Македонија, господин Агрон Фазлији потпиша Меморандум за соработка со Сојуз на стопански комори на Македонија. Целта на овој Меморандум е да се вложат заеднички напори за реализирање на политиките неопходни за унапредување […]

Средба на ЗКРСМ со Скопски плански регион

Денеска во просториите на Регионална занаетчиска комора Куманово, Занаетчиска комора на Република Северна Македонија на чело со претседателот Агрон Фазлији се сретна со претставниците од Скопскиот плански регион, раководителот Љупчо- Кец Мицковски и Викторија Митрикеска -Координатор за одржлив развој и […]

Управен Одбор на ЗКРСМ во Тетово

Денеска (22.09.2020) се одржа Управен Одбор на ЗКРСМ во Тетово. На УО беа присутни повеќето претседатели на Регионалните занаетчиски комори на чело со претседателот Агрон Фазлији и потпретседателот Сашо Богоески. На УО беа донесени повеќе заклучоци: -Да се продолжи со […]