Форум ” Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија “

Почитувани,Занаетчиска Комора на Република Северна Македонија, е организатор на Форумот ” Занаетчиството како важен дел на економијата инеговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија ” кој ќе се одржи на 17.11.2023 год. (петок), во хотел […]

ЗКРСМ и Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Туристичка промоција на традиционалните занаетиДиректорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, д-р Љупчо Јаневски и претседателот на Занаетчиската комора на Република Северна Македонија, Агрон Фазлији денес потпишаа Меморандум на соработка. Занаетчиите преку одржувањето на традиционалните занаети придонесуваат кон […]

Средба на ЗКРСМ и АППТ

По иницијатива на директорот на АППТ д-р Љупчо Јаневски денес во просториите на Агенцијата, се оствари средба со претседателот на Занаетчиската комора на РСМ г-дин Агрон Фазилији и извршниот директор г-а Јелена Спасова.На состанокот се дискутираше за започнување на соработка […]

Извршната директорка на ЗКРСМ Јелена Спасова ја понесе наградата како најдобра жена лидер за 2023

Верувамe дека постапките зборуваат погласно од зборовите и дека вистинската верба во нашите способности доаѓа од работата што ја работиме и влијанието што го создаваме“. Овие зборови не потсетуваат дека е клучно да ја препознаеме моќта на дејствувањето и да […]

Саем на мало стопанство во Куманово , за стари занаети

Манифестацијата за прв пат се одржа во Куманово, а во организација на Регионалната занаетчиска комора во партнерство со Фондација за развој на мали и средни претпријатија Куманово и со поддршка од општина Куманово. Чевлари, кожари, пчелари, резбари, кројачи, месари, козметичари, […]

Субвенционирање на старите занаети

Денес се одржа свечено субвенционирање на старите занаети и саем за мало стопанство во Куманово, во организација на Регионална занаетчиска комора и Фондацијата за развој Куманово .Субвенционирањето на старите занаети е инвестиција во експертизата и иновативноста но истовремено и поддршка […]

Состанок со експерти од ИПА проектот

Во просториите на ЗКРСМ се одржа состанок со експерти од ИПА проектот. Она што се разговараше во полуструктурираното интервју со директорката на ЗКРСМ г-ѓа Јелена Спасова ќе даде огромен придонес во утврдување на фактичката состојба на постсредното образование (мајсторскиот испит), […]

Информации за учество на Самитот на Маврово

Информации за учество на Самитот на Маврово и финансиските обврски за активните и пасивните учесници, како и за претставниците и рекламаторите, се значајни за сите учесници и организаторите. Еве ги основните точки на информацијата: Плаќање за пасивните учесници и користителите […]