Sot, Kryetari i OZRMV z. Agron Fazliji së bashku me STAFIN E Odës bënë një vizitë pune në Kosovë me Ambasadoren e Republikës së Maqedonisë të Veriut në Kosovë Znj. Shpresa Jusufi në Prishtinë dhe Shoqatën ESNAF të Prizrenit Kryetar i së cilës është Varis Xhelyan.
Qëllimi i vizitës së sotme është krijimi i kontakteve, shkëmbimi i përvojave dhe bashkëpunimi në të ardhmen në projektet e promovimit të zanateve në të dy vendet.
Në fakt, këto ngjarje ishin në agjendën e sotme:
– Pritja në Amasadën tonë në Prishtinë,
– vizitë në Prizren
– Pritje në Shoqatën e Biznesit dhe Zejtarisë të kryesuar nga Kryetari Z. Varis Xeljan dhe Znj. Essen Kajmakci, kryetare dhe përfaqësuese e grave në biznes dhe zanate, si dhe përfaqësues të tjerë të kësaj shoqate
– Vizitë në disa biznese të suksesshme në Prizren
– Një turne i shkurtër me një udhërrëfyes turistik të Prizrenit i cili konsiderohet si një qytet i rëndësishëm historik dhe artizanal.
Ne dëshirojmë të shprehim mirënjohjen tonë për Ambasadoren dhe organizatën Esnaf të themeluar në vitin 1994 për mirëseardhjen dhe gatishmërinë e mrekullueshme për bashkëpunim.
Ne shpresojmë për një bashkëpunim të frytshëm dhe të suksesshëm në të ardhmen që do të sjellë përfitime për Zejtaritë në të dy vendet.
Si mysafirë specialë të OZRMV në vizitën e sotme në Kosovë ishin përfaqësuesit e rajonit planifikues të Shkupit, z. Ljupco Kec Mickovski – drejtor i rajonit planifikues të Shkupit dhe znj. Viktorija Mitrikeska – koordinatore për zhvillim të qëndrueshëm dhe mbështetje të sektorit privat.